logo Paintmaster

Winkelmandje is leeg

Tijdelijk geen bestellingen mogelijk

In verband met het updaten van ons online assortiment en het doorvoeren van prijswijzigingen is het momenteel niet mogelijk om bestellingen te plaatsen. Wij doen ons best om de website weer zo spoedig mogelijk online te hebben.

 Heb je delen waar de verf echt loslaat schuur deze dan goed op, tot alle losse delen eraf zijn. Daar waar het hout echt kaal wordt na het schuren moet je grondverf aan gaan brengen. Dit betekent dus niet dat alles dan gegrond dient te worden maar alleen alle kale delen. Wil je een kleurverandering aan je woning doen dan is het vaak wel verstandig om alles eerst te gronden dit in verband met de dekking. Het hangt natuurlijk wel van de welke kleur af, maar over het algemeen heb je wel de mooiste dekking bij eerst gronden van het hout.

Grondverf is belangrijk voor een goede vulling en uiteindelijk hechting van de verf. Je bouwt op die manier een mooi duurzaam systeem op wat vele jaren mee moet gaan. Een bijkomend voordeel van alles eerst gronden (ook al weet je misschien niet helemaal zeker of het nodig is) is dat het je wel een aflak laag scheelt mocht het niet in 1 x dekken. De grondverf is toch een stukje goedkoper in aanschaf dat een aflak!

We hebben verschillende soorten grondverf te koop. Om maar een voorbeeld te noemen Sikkens heeft de Rubbol Primer Extra. Deze is meer geschikt voor hout wat al geschilderd is. Hij heeft namelijk al een vrij hoge glansgraad voor een grondverf en is dus een perfecte basis voor een mooie hoogglans aflak. De Sikkens Rubbol Primer is geschikt voor kaal hout. Deze heeft meer vullend vermogen en een perfecte hechting. Ook Wijzonol en Sigma hebben verschil in grondverven. Lees goed de informatie bij de artikelen om tot een juiste keuze te komen. Succes!