logo Paintmaster

Winkelmandje is leeg

Tijdelijk geen bestellingen mogelijk

In verband met het updaten van ons online assortiment en het doorvoeren van prijswijzigingen is het momenteel niet mogelijk om bestellingen te plaatsen. Wij doen ons best om de website weer zo spoedig mogelijk online te hebben.

Wanneer is je schilderwerk nou eigenlijk verregend? Dat hangt van een heleboel factoren af. Laten we beginnen bij de regen zelf, is het motregen of komt het echt met bakken uit de lucht? Soms kan het heel hard regenen maar wel recht naar beneden en gaat het bij het schilderwerk langs, een beetje wind gooit dan al gauw roet in het eten natuurlijk. Motregen kan op zich ook nog wel meevallen omdat dat geen kracht heeft en daarom niet “inslaat” in de verf. Laten we zeggen dat als er een stevige bui op je schilderwerk komt binnen 4 uren na het aanbrengen dat er een grote kans is dat het wel verregend is. 

De verf die je gebruikt maakt ook ontzettend veel uit. Heb je een verf uitgekozen die wat langzamer droogt dan heb je veel sneller dat de boel verregend. Gelukkig zijn er ook genoeg verven die een mooie snelle droging hebben waardoor de kans aanzienlijk verkleind wordt. Natuurlijk zijn de verffabrikanten hier altijd mee bezig om de droging zo snel mogelijk te laten verlopen. 

Als je schilderwerk wel verregend is dan is het belangrijk om het licht op te schuren zodat de blaasjes eruit gaan. Schuur niet te hard want dan ga je door de laag heen en moet je weer gronden. Na het schuren en afstoffen kun je weer beginnen met het aanbrengen van een nieuwe laag verf.

Ik zou zeggen hou het weerbericht in de gaten en koop een kwaliteit verf met een vlotte droging en waag het erop! Succes!