logo Paintmaster

Winkelmandje is leeg

Tijdelijk geen bestellingen mogelijk

In verband met het updaten van ons online assortiment en het doorvoeren van prijswijzigingen is het momenteel niet mogelijk om bestellingen te plaatsen. Wij doen ons best om de website weer zo spoedig mogelijk online te hebben.

Een aantal houtsoorten, waaronder meranti, merbau, eikenhout en teak, bevatten inhoudsstoffen die in water oplossen. Wanneer je deze (onbehandelde) houtsoorten wilt gaan schilderen met een watergedragen verf, dan kan het zijn dat deze inhoudsstoffen reageren met de verf. Wanneer de aangebrachte verflaag hierdoor gaat verkleuren, wordt dat ook wel “bloeden” genoemd. 

Je kunt van tevoren controleren of je met bloedend hout te maken hebt, door eerst een proefvlakje te verven. Als er na een dag geen verkleuring van de verflaag optreedt, dan is het niet nodig om eerst een isolerende primer aan te brengen. Ook zou je een oude doek met daarop een beetje thinner kunnen gebruiken. Wrijf deze gedurende 30 seconden over het hout: kleurt deze bruin, dan heb je waarschijnlijk te maken met hout dat kan gaan bloeden.

Je kunt dit hout prima met een alkydverf schilderen, maar soms wordt de langere droogtijd van alkydverf als een nadeel ervaren. Wil je liever een watergedragen verf gebruiken, dan doe je er goed aan om eerst een isoleergrond of -primer aan te brengen, zodat het hout er niet doorheen kan bloeden. De Aqua Corrosiewerende Primer van Wijzonol is een waterverdunbare primer die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Denk voor een optimaal eindresultaat wel aan de geadviseerde droogtijd, voordat je de aflaklaag gaat aanbrengen. Succes met je verfklus!