Met het zonnige weer in aantocht, merken we dat veel van onze klanten het schilderwerk aan hun woning eens goed onder de loep nemen. Is een keer goed reinigen voldoende om weer een jaar vooruit te kunnen? Of beginnen er hier en daar wat haarscheurtjes te ontstaan en bladdert de verf op sommige plekken af?

Hè, dat is vreemd! Heb je net de eerste laag verf op je opknapper zitten, komen er plotseling allemaal vlekken door de verf heen. Nou, dan nog maar een laag eroverheen. Maar ook door die laag komen de vlekken al gauw weer tevoorschijn. Waar worden deze vlekken door veroorzaakt én zijn ze ook te voorkomen?

Wisselvallig weer!

We kunnen weer rondlopen zonder zweetdruppels op ons voorhoofd maar wat we ervoor terug gekregen hebben is ook niet alles. Ik weet dat we eigenlijk niet moeten klagen over het weer maar in ons vakgebied speelt het weer wel een grote rol. Moesten we voorgaande weken nog voor dag en dauw opstaan om de ergste hitte voor te zijn moeten we nu af en toe hopen dat ons schilderwerk niet compleet verregend. Buienradar is deze dagen dan je beste vriend. (Als die gelijk heeft natuurlijk)

Je wil je huis graag gaan schilderen en misschien wel in een hele andere kleur dan dat er nu op zit? Mag dat eigenlijk zomaar? In veel gevallen gelukkig wel maar in sommige gevallen heb je je te houden aan bepaalde kleurstellingen.

Heb je nieuw hout of kale plekken in het huidige hout op je woning dan moet je eerst een laag grondverf aanbrengen. Nadat je uitvoerig ontvet en geschuurd hebt met korrel P180 kun je een laag grondverf aan gaan brengen. Sikkens heeft de Rubbol Primer die in elke gewenste kleur gemaakt kan worden.

De zomervakanties staan weer voor de deur, heerlijk! Al is het dit jaar natuurlijk wel anders aangezien veel mensen ervoor zullen kiezen om thuis te blijven. Dit betekent vaak wel dat er meer geklust gaat worden. Er is meer tijd om eindelijk dat ene te doen wat je eigenlijk al zo lang in je hoofd hebt. Of het nu om een binnen of buiten klus gaat bij ons ben je voor beide aan het juiste adres.

Vinden jullie kinderen het ook zo leuk om op de muur te tekenen in plaats van op het papier wat je ze gegeven hebt? Ja? Dan heb ik een ontzettende leuke oplossing voor jullie. Flexa heeft namelijk Flexa Schoolbordenverf Mat Zwart.

Heb jij ze gemaakt? En zo ja, hou je ze nog vol of moet je er misschien nog aan beginnen? Iedereen heeft tal van redenen om elk nieuw jaar met goede voornemens te beginnen. Een goed voornemen zou ook kunnen zijn dat je lekker aan de slag gaat met schilderen. Misschien zie je er een beetje tegen op maar moet je van jezelf aan de slag gaan voor het voorjaar begint. Dat lijkt me een heel goed uitgangspunt aangezien de dagen nu nog vrij koud en triest zijn. Hoe fijn is het dan om het in elk geval binnen weer fris en fruitig te hebben!

Het tv-programma Radar heeft verfkwasten getest. Welke verfkwast is nu eigenlijk het beste.

Ze hebben bij verschillende soorten winkels zoals een Action, bouwmarkten en een verfspeciaalzaak kwasten gekocht. De prijzen van de kwasten zijn ook zeer uiteenlopend. De verf waar mee getest is betreft een watergedragen verf voor binnen.

 

Het is weer herfst en we gaan dus meer tijd binnen doorbrengen. Vaak gaan we dan weer kritisch om ons heen kijken of er nog iets in huis moet gebeuren. Misschien ben je wel toe aan een nieuwe inrichting? Bij een nieuwe inrichting hoort natuurlijk ook een nieuw kleurtje. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel gewoon een algehele opfrisbeurt wil in huis. Wat je keuze ook is wij hebben alle soorten verf wel in de webshop staan. Op dit moment hebben wij een hele mooie kortingsactie met onze Sigmatex Superlatex. De kortingsactie betreft 50% korting op 10 liter Sigmatex Superlatex in wit of lichte kleuren voor het bedrag van € 127,50.